mandag 4. mai 2015

Energi i fremtiden

Scenario 1: Nær energi og internasjonalt energinettverk
I fremtiden vil vi nok være avhengige av nær energi, men også et internasjonalt samarbeid mellom land som fører til et stort, globalt nettverk av energi som deles mellom landene. Her vil det satses på fornybar energi, for eksempel vannkraft fra Norge. Vi importerer atomkraft fra Sverige og Tyskland, og Danmark bidrar med vindenergi. Biogass vil nok også prege mer av energiforbruket i fremtiden. En satsing på overgangen fra metan til biogass vil være veldig bra for miljøet: Biogass er mye reinere enn metan, bærekraftig, og en fornybar energikilde.

Scenario 2: Solceller

I framtida vil vi ha et stort fokus på solcelleenergi. Det vil være solceller over alt, hus og biler vil ha egne solceller som de drives på. I fattige land med mye sol vil fokuset på solceller være enda større og energi vil bli mye mer tilgjengelig i utviklingsland. Internasjonale firmaer vil utnytte tomme områder, for eksempel ørkener til å forsyne hele verden med strøm.        

B) Hva tror du kan man lære ved å sette opp ulike framtidsmodeller?
Man vil få en større forståelse for hvilke ulike energikilder vi kan bruke, og på hvilken måte dette vil fungere i våre ulike samfunn. Man vil kunne skape et bilde av hvordan energibehovet preger oss i fremtiden, og hvilke energikilder vi vil være avhenigig av.